Budžet za 2021. godinu ponovo bez najvažnijih investicija

Krajem svake godine u Skupštini opštine usvaja se jedna od najvažnijih odluka za rad lokalne samouprave, odluka o budžetu opštine za narednu godinu.

Taj dokument trebao bi da sadrži iznos ukupnih očekivanih prihoda opštine u jednogodišnjem periodu i jasan plan kako će taj novac biti upotrebljen.

Opširnije...

Centralna deponija sve ozbiljniji zagađivač vazduha, zemljišta i vode

U opštini Stara Pazova postoji više ozbiljnih ekoloških problema koji se zapostavljaju i ne rešavaju. Možda i najozbiljniji je problem centralne deponije koja iz godine u godinu sve više ugrožava zdravlje ljudi.

Opširnije...

Predsednik opštine čita poverljive policijske zapisnike?

Obraćajući se odbornicima na sednici Skupštine opštine Stara Pazova, predsednik opštine Đorđe Radinović rekao je da je čitao policijski zapisnik vezan za fizički sukob u jednom kafiću, gde je navodno među akterima bio i predsednik opozicione Grupe građana Izbor za našu opštinu.

Opširnije...

Za novu javnu rasvetu 5,4 miliona evra, građani nezadovoljni kvalitetom

U opštini Stara Pazova počela je montaža nove led javne rasvete, a slabija jačina svetlosti koju proizvode nove lampe izazvala je nezadovoljstvo građana koji žive u ulicama gde je do sada rasveta zamenjena.

Kao drugi problem nameće se cena projekta. Za zamenu 8328 svetiljki biće plaćeno čak 5,4 miliona evra, pa se prostom računicom dolazi do prosečne cifre od približno 650 evra za kupovinu, montažu i održavanje po jednoj lampi.

Opširnije...

Voda za piće u opštini Stara Pazova neispravna - neophodna izgradnja fabrike vode

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije u poslednjih šest godina voda za piće u opštini Stara Pazova je fizičko-hemijski neispravna u preko 95% testiranih uzoraka, dok je bakteriološka neispravnost na godišnjem nivou utvrđivana u 5 do 8 % uzoraka.

Prema podacima Instituta, opština Stara Pazova jedna je od retkih u Srbiji u kojoj je ovakav stepen udružene neispravnosti u kontinuitetu prisutan.

Opširnije...