Predstavljena nova odbornička grupa u Skupštini opštine

U prostorijama Demokratske stranke juče je predstavljena nova odbornička grupa, koju su formirali Demokratska stranka, Zelena stranka i Pokret za opštinu Nova Pazova.

Predsednik Odborničke grupe je Slobodan Ilić iz Demokratske stranke, a zamenica predsednika je Ana Pejović Stanković iz Pokreta za opštinu Nova Pazova. Odborničku grupu čini šest odbornika.

Slobodan Ilić je izjavio da je prva ideja oko koje su se okupili formiranje tri manje opštine od postojeće opštine Stara Pazova i to Stara Pazova sa Vojkom, Golubincima i Krnješevcima, Nova Pazova kao zasebna opština i Podunavlje kao treća opština.

On smatra da bi tri manje opštine lakše rešavale probleme građana i da bi na ovu temu trebali da se organizuju okrugli stolovi i javna rasprava u kojoj bi učestvovali svi politički subjekti u opštini i svi zainteresovani građani, kao i da će aktivno učestvovati u radu skupštine opštine, predlaganjem odluka i amandmana na predloge vladajuće koalicije.

Ana Pejović Stanković istakla je da Pokret za opštinu Nova Pazova nije politička stranka i da je nastao sa idejom stvaranja opštine Nova Pazova. Ona je navela i da je proteklih nekoliko meseci, otkako je postala odbornica u skupštini opštine, davala niz inicijativa i predloga  i drago joj je što su kolege odbornici u tome prepoznali dobar rad.

Ona je dodala da neki u ovoj borbi za nove lokalne samouprave vide konkurenciju, ali je pozvala sve odbornike i odbornice i gradjane i grupacije koji dele iste ideje, da im se priključe u cilju stvaranja opštine Nova Pazova.

Vlada Antonijevic predsednik Opštinskog odbora Zelene stranke rekao je da podržava ideju stvaranja tri manje lokalne samouprave, jer smatra da bi time mnogo lakše došli do rešavanja komunalnih problema.

Veruje da bi na ovaj način lakše bila završena kanalizaciona mreža u svim naseljima. Brže bi se došlo do tri manja investitora i putem javnog privatnog partnerstva sproveli bismo kanalizaciju do svakog domaćinstva naše opštine.

On je dodao i da bi se otvaranjem tri manja reciklažna centra i separacijom otpada kao i izdavanjem reciklažnog otpada sa postojeće deponije ostvarili značajni prihodi.

Jan Đurčik odbornik Zelene stranke i predsednik Opštinskog udruženja poljoprivrednika istakao je da velika administracija nije dovoljno odgovorna prema problemima sa kojima se suočavamo i da bi sa tri manje opštine i problemi poljoprivrednika bili lakše rešeni.

On je naveo i primer da u ovom trenutku u budžetu opštine postoje finansijska sredstva od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, koja po zakonu moraju biti iskorišćena namenski.

Prema njegovim rečima tim sredstvima mogu se napraviti pomoćni putevi pored magistralnih, a to je naročito potrebno na relaciji Inđija - Nova Pazova, gde imamo ogromnu frekvenciju saobraćaja, kao i izgradnja više kvalitetnih otresišta u svim naseljima, čak bi se mogla obezbediti i bespovratna sredstva na osnovu Konkursa, namenjena malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima.

Više informacija o novoj odborničkoj grupi možete pročitati na facebook stranici Moja Pazova.

Snimak čitave konferencije za medije možete pogledati na linku: https://youtu.be/fVVuQNEhEDc