Od 2017. do Beograda i Novog Sada vozom za 20 minuta

Radovi na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad, trebali bi da budu završeni do marta 2017. godine, najavljeno je iz Železnica Srbije.

Po završetku radova, prugom Beograd - Novi Sad putnike će prevoziti novi vozovi, koji će se tom deonicom kretati prosečnom brzinom od oko 120 km na čas.

U rekonstrukciju pruge biće uloženo između 300 i 350 miliona evra, koji će biti obezbeđeni iz ruskog državnog kredita namenjenog za rekonstrukciju srpskih železnica.

U okviru radova remontovaće se postojeća pruga i biće izgrađen drugi kolosek, a neophodno je i da se završi izgradnja Žeželjevog mosta preko Dunava.

Iz železnica kažu da je postojeća pruga od Novog Beograda do Stare Pazove već spremna za nove elektromotorne vozove, čija će isporuka biti završena do septembra 2015 godine. Očekuje se da novi vozovi od Beograda do Novog Sada dođu za samo 40 minuta, što bi značilo da će građani Stare i Nove Pazove, za nekoliko godina, do naša dva najveća grada vozom moći da stignu za veoma kratko vreme.

Radovi na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad, zbog nedostatka sredstava i problema sa pojedinim lokalnim samoupravama, odlagani su više puta, a iz železnica kažu da su ti problemi sada rešeni i da ne postoje nikakve prepreke da taj projekat napokon bude završen.