Novi smeštaj za izbeglice iz Nove Pazove

Deset izbegličkih porodica, koje već dve godine žive bez struje i vode u napuštenom izbegličkom naselju u Novoj Pazovi, uskoro bi mogle da dobiju novi krov nad glavom.

Srđan Stanković, potpredsednik Skupštine opštine Stara Pazova, rekao je da očekuje rešenje tog problema do zime, jer opština Stara Pazova, zajedno sa Republičkim komesarijatom za izbeglice, pokušava da pronađe adekvatan stambeni prostor, ili placeve, za izbegla lica, koja trenutno žive u veoma lošim uslovima.

Oko 20 ljudi, koji su devedesetih godina izbegli iz Hrvatske, odbilo je da napusti izbeglički kamp "Planum" po njegovom zatvaranju pre dve godine. Ostali su do danas da žive u barakama bez struje i vode, a vlasnici zemljišta, na kome se kamp nalazi, više puta su neuspešno pokušali da ih isele.

Kamp u Novoj Pazovi je zatvoren 18. avgusta 2009. godine, kada je Republički Komesarijat za izbeglice odlučio da prekine zakup baraka, koje su u vlasništvu firme Planum i pokuša da izbegličke porodice koje tu borave, rasporedi u druge kampove širom Srbije.