Jedinstvo osvojilo Kup Srbije!

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove prvi put u svojoj istoriji osvojile su Kup Srbije, pošto su večeras u finalnoj utakmici pobedile Dinamo iz Pančeva sa 3:0, po setovima (25:11, 25:21, 25:20).

Finalni turnir igrao se ovog vikenda u Staroj Pazovi, a naše odbojkašice na putu do trofeja, juče su u polufinalu bile bolje od branioca titule ekipe Vizure.

U finalnoj utakmici pred punim tribinama, Jedinstvo je iskoristilo veliku podršku publike i opravdalo ulogu favorita. Posle ubedljivo dobijenog prvog seta, u naredna dva je viđena nešto veća borba, međutim Pančevke nijednog trenutka nisu ozbiljnije pripretile i naše odbojkašice su zabeležile ubedljivu pobedu, kojom su došle do najvećeg uspeha u dosadašnjoj istoriji kluba.

Za najbolju igračicu finalnog turnira izabrana je Nina Jakić, bloker Jedinstva. Ona je kao nagradu dobila mali pehar, ali i mobilni telefon Huavei P9, koji je poklon sponzora odbojkaškog saveza.

Zlatne medalje odbojkašicama Jedinstva predali su Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova i Bogdan Mamuzić, predsednik UOKPL, dok je trofej pobednicama turnira predao Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

foto: www.ossrb.org