Odbojka: Jedinstvo u polufinalu plej-ofa

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove, u odlučujućem meču četvrtfinalne serije plej-ofa, na svom terenu su pobedile ekipu TENT sa 3:0.

Pobedom u majstorici naše odbojkašice ostvarile su plasman u polufinale plej-ofa Wiener lige, gde će igrati protiv aktuelnog šampiona države beogradske Vizure.

Posle poraza u prvom meču i pobede u revanšu, odbojkašice Jedinstva veoma agresivno su zaigrale od samog početka treće utakmice, pa pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Jedinstvo je na početku prvog seta imalo minimalnu prednost, ali kako su poeni odmicali prednost je rasla da bi u jednom trenutku dostigla i devet poena viška. U finišu seta gošće su se približile na tri poena razlike, ali više od toga nisu mogle da urade.

U drugom i trećem setu dominacija Jedinstva je nastavljena, pa gošće nijednom do kraja meča nisu uspele ozbiljnije da zaprete i ugroze domaće odbojkašice.

Jedinstvo će u polufinalnu seriju ući bez prednosti domaćeg terena, a u finale će se plasirati ekipa koja prva ostvari tri pobede. Vizura je regularni deo prvenstva završila na prvom mestu, dok je Jedinstvo bilo četvrto.

Jedinstvo – TENT 3:0 (25:21, 25:14, 25:18)

Hala sportova: „Stara Pazova”. Gledalaca: 300. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Igor Miljković (Beograd). Trajanje meča: 68 minuta. Rezultat u seriji: 2:1.

JEDINSTVO: Vujnović 10, Vojnić-Purčar 8, Jakić 9, Jovanović 20, Jurišić 1, Đurić 8, Đukanović (libero), Sakradžija, Anđelković, Mrdak, Mihajlović, Vulin. Trener: Jovo Caković.

TENT: Mitrović 6, Vignjević 1, Jovičić 3, Andrić, Stanimirović 6, Kaličanin 9, Vukomanović (libero), Ćeranić 2, Mlađenović 2, Roganović 1, Gajić, Vučićević 2. Trener: Marijana Boričić.