Đorđe Radinović novi predsednik opštine

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova, odborničkom većinom je odlučeno da novi predsednik opštine bude Đorđe Radinović, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

Za Radinovića je glasalo 25 od ukupno 48 odbornika, a većinu u novom sazivu lokalnog parlamenta čini 16 odbornika Srpske napredne stranke, 5 odbornika Demokratske stranke Srbije, 3 odbornika Jedinstvene Srbije i Radoje Blagojević, odbornik Socijalističke partije Srbije, koji je odlučio da podrži novu vladajuću koaliciju.

Na konstitutivnoj sednici je odlučeno i da zamenik predsednika opštine ponovo bude Goran Vranješ iz Jedinstvene Srbije, koji je i u prethodne četiri godine bio na tom mestu, dok je za predsednika Skupštine opštine ponovo izglasan Miloš Crnomarković iz DSS-a, takođe prethodni vršilac ove dužnosti. Radoje Blagojević iz SPS-a, koji je pružio podršku vladajućoj koaliciji, izabran je za novog zamenika predsednika Skupštine opštine.

Na današnjoj sednici su izabrani i članovi Opštinskog veća: Zoran Kitonjić, Dragan Kantar, Zora Ljepoja, Nataša Jeftić, Duško Korać, Dejan Milićević, Jovica Gagrica, Petko Andrić, Nikola Savić, Radivoj Dukić i Milan Čečarić.

Pregovori između stranaka koje se nalaze u novom sazivu opštinskog parlamenta dugo su trajali i mnoge opcije su bile u igri. Na kraju, Srpska napredna stranka je uspela da iskoristi veliki broj glasova koje su im građani poverili i da uz pomoć dva manja koaliciona partnera i uz podršku jednog odbornika SPS-a, formira novu vlast bez ulaska u koaliciju sa druge dve najsnažnije stranke posle majskih izbora, Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

U novom sazivu Skupštine opštine Stara Pazova, SNS ima 16, a DS 13 odbornika. Treća po snazi je Socijalistička partija Srbije, koja ima 7 odbornika, dok Demokratska stranka Srbije ima 5 odbornika. U Skupštini opštine su i Srpska radikalna stranka sa 4 odbornika i Jedinstvena Srbija sa 3 odbornika.