Rezultati lokalnih izbora

Prema podacima objavljenim od strane Opštinske izborne komisije, na nedeljnim lokalnim izborima u opštini Stara Pazova najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka 59,1 procenat, na drugom mestu je Socijalistička partija Srbije sa 8,96 procenata, dok je na trećem mestu Grupa građana Izbor za našu opštinu sa 6,75 procenata.

Cenzus su prešli još i Pokret za opštinu Nova Pazova (5,34%), Zelena stranka (4,51%) i Pokret Podunavlje (3,23%). U lokalni parlament nisu uspeli da uđu Pokret obnove kraljevine Srbije (2,87%), Srpska radikalna stranka (2,52%) i Grupa građana Šakom o sto (2,06%).

Na izborima se biralo ukupno 53 odbornika u Skupštini opštine, a liste koje su prešle cenzus osvojile su sledeći brpj mandata: Srpska napredna stranka 37 mandata, Socijalistička partija Srbije 5 mandata, Grupa građana Izbor za našu opštinu 4 mandata, Pokret za opštinu Nova Pazova 3 mandata, Zelena stranka 2 mandata i Pokret Podunavlje 2 mandata.

Na lokalnim izborima u našoj opštini glasalo je ukupno 29.288 birača, što predstavlja izlaznost od 52,89 procenata.

Najveća izlaznost bila je u Krnješevcima, Belegišu i Surduku, nešto manja u Vojki i Starim Banovcima, zatim slede Nova Pazova, Banovci-Dunav, Golubinci i Novi Banovci, dok je na biralištima u Staroj Pazovi procenat izašlih bio najmanji.