DS predstavio kandidate za poslanike

Na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke, javnosti su se predstavili kandidati DS-a za poslanike u republičkom i pokrajinskom parlamentu, koji dolaze iz naše opštine.

Staropazovčanin Vladimir Jovnaš, kandidat je za poslanika u Skupštini Srbije, dok je Jelena Tadić iz Novih Banovaca, kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

Vladimir Jovnaš je prilikom predstavljanja rekao da će se zalagati za prava slovačke manjine u Staroj Pazovi i Srbiji i skrenuo je pažnju na činjenicu da u slovačkoj osnovnoj školi sada ima samo jedan razred djaka prvaka, dok ih je za vreme njegovog odrastanja u Staroj Pazovi bilo četiri. On je rekao i da slovačka vlada daje značajne stipendije slovačkoj deci u dijaspori, koje najvećim delom dobijaju deca u ostalim slovačkim mestima, a najmanje u Staroj Pazovi i da se to mora promeniti, kao i da će u saradnji sa budućim gradonačelnikom Blažom Popovićem, kao odgovoran i privržen gradjanin Srbije, dati sve od sebe da doprinese razvoju opštine Stara Pazova.

Jelena Tadić je uz predstavljanje svoje kratke biografije, naglasila i da želi svoje znanje iz oblasti ekonomije da iskoristi za rešavanje problema sa kojima se građani svakodnevno susreću.

Na konferenciji su se javnosti obratili i predsednik Opštinskog odbora DS-a Blažo Popović i predsednik IO Opštinskog odbora DS-a Slobodan Ilić.

Popović je govorio o predaji liste Demokratske stranke za lokalne izbore, naglasivši da je DS listu predao samo nekoliko dana posle raspisivanja izbora, a da je do sada u našoj opštini predato samo tri liste.

Ilić je iskoristio priliku da najavi aktivnosti koje DS- planira za naredni period, među kojima će biti i organizovanje promotivnih štandova u svim mestima, gde će građani imati priliku da razgovaraju sa čelnicima opštinskog odbora i da im predstave svoje probleme.