Premijera predstave "Tamo daleko" u Pozorišnoj sali

U petak drugog novembra, u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, premijerno će biti odigrana predstava "Tamo Daleko", reditelja Miroslava Benke.

Predstava je rađena u saradnji Pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice i Pozorišta "Vladimir Hurban Vladimirov" iz Stare Pazove.

Komad je napisan po motivima drame "Milica Nikolićeva" Vladimira Hurbana Vladimirova, a tekst je na srpski jezik preveo Miroslav Benka.

U predstavi igraju glumci: Aleksandar Bako, Jelena Janković, Helena Pop - Lazić, Vladimir Balašćak, Nikola Janošević, Igor Piskla, Jovan Miljević, Zdenko Kožik, Tatjana Babinka i Tea Jašo.

Prema rečima reditelja radnja predstave dešava se u Sremu krajem I Sv. Rata, 1918. godine od Bogojavljanja do kraja oktobra i dolaska oslobodilaca. Komad je napisan u duhu, ljubavne drame između Austro-Ugarskog oficira, nasilno mobilisanog, von Wetthoffa, slovenskog porekla iz roda Kašuba, ne ratnika, već „mirotvorca“, i slobodoumne, obrazovane Milice, sinovice učitelja Nikolića, koja se bori za bolje ime svoje zemlje, beskompromisne sredine i beskrupuloznog trgovca i zelenaša Panajotovića ali u toj borbi podlegne pod snažnim uticajem svog srca.

Drama obiluje temama patriotizma i antiratnom tematikom i u najplemenitijem smislu veliča pobedu ljubavi.

Karte se mogu kupiti svaki dan u SKUD-u "Heroj Janko Čmelik" od 10-13 i od 18-22 časa, a na blagajni Pozorišne sale prodaja karata će početi dva sata pre početka predstave. Cena karte je 300 dinara.

Povodom premijere predstave razgovarali smo sa rediteljem, a ceo razgovor možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/Pazova.org/videos/529277590872243/