"Let iznad kukavičjeg gnezda" u Pozorišnoj sali

Pozorišna predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda", u kojoj glavnu ulogu tumači Dragan Bjelogrlić, biće odigrana 11. decembra u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi.

Predstava je rađena po čuvenom tekstu Dejla Vasermana, režiser je Žanko Tomić, a izvodi se u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Osim Bjelogrlića u predstavi igraju i Milorad Mandić Manda, Boris Komnenić, Danijel Sič, Feđa Stojanović, Marko Živić, Srđan Dedić, Savo Radović, Ljubinka Klarić i Rade Marković.

Let iznad kukavičjeg gnezda legendarna je crnohumorna satira o pojedincu u represivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Legendarni film, sa Džekom Nikolsonom i Lujzom Flečer u glavnim ulogama, snimljen je 1975. godine i važi za jedan od najvećih uspeha američke kinematografije svih vremena. Film je dobio četiri Oskara: za najboljeg glumca, za najbolju glumicu, za najbolju režiju - Miloš Forman i kao najbolji film u celini.

Prvo izvođenje u pozorištu bilo je 1963. godine na Brodveju sa Kirk Daglasom u glavnoj ulozi, a zatim i 2004. godine sa Kristijanom Slejterom.

Početak predstave je u 20 časova, a cena ulaznice je 600 dinara.