Stara Pazova ponovo bez značajnih investicija iz Pokrajine

Na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opštini Stara Pazova odobrena su sredstva za drugu fazu izgradnje sportske hale u Starim Banovcima u iznosu od 100 miliona dinara, a ukupna sredstva podeljena na pokrajinskom konkursu iznose 4,1 milijardu dinara.

Ovakav razvoj događaja mogao bi značajno da utiče na planirane projekte za ovu godinu, jer prema usvojenom budžetu veliki broj kapitalnih investicija zavisi od sredstava koje dobijemo iz tog pokrajinskog fonda.

I prethodnih godina najveći problem u sprovođenju planiranih investicija u našoj opštini upravo je bilo loše planiranje prihoda iz viših državnih organa, zbog čega su mnogi važni projekti ostali nerealizovani i samo prepisivani u budžet za narednu godinu.

Situacija postaje još čudnija zbog činjenice da je od 2016. godine direktor uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine novopazovčanin Nedeljko Kovačević, bivši direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Kovačević je i nakon svog imenovanja na tu poziciju najavio da će pomoći da u našu opštinu iz Pokrajine u budućnosti bude usmereno što više sredstava.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine, prilikom usvajanja budžeta za 2019.godinu, upitan da prokomentariše da se i u ovoj godini mnoge kapitalne investicije oslanjaju na sredstva iz Pokrajine, predsednik opštine Đorđe Radinović je rekao da nije istina da postoji loša komunikacija između lokalne samouprave i pokrajinskog rukovodstva i da je saradnja između njih veoma dobra.

Predstavnicima 41 lokalne samouprave ugovore je uručio Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Ukupno 4,1 milijardu dinara je obezbeđeno za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine i to u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.