Telekom kupio Kopernikus

Telekom Srbija postao je vlasnik drugog po veličini kablovskog distributera u Srbiji, Kopernikus Technology, saopšteno je iz te kompanije.

Kopernikus ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, a u našoj opštini većina stanovnika Stare i Nove Pazove koristi njihove usluge.

Iz Telekoma je saopšteno da će od sada i Kopernikusovi korisnici imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža Telekom Srbija, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala.

Prema pisanju BIRN-a Telekom je za 100 odsto udela izdvojio oko 200 miliona evra, što je oko 1000 evra po jednom preuzetom korisniku.

"Svojom kvalitetnom korisničkom bazom i finansijskim pokazateljima Kopernikus Technology omogućiće Telekomu Srbija povrat investicije za manje od pet godina, doprineće povećanju vrednosti kompanije i dugoročnom povećanju operativnog profita (EBITDA) za više od 23 miliona evra godišnje", naveo je Telekom Srbija u pisanom odgovoru BIRN-u.

Kopernikus Technology prethodno je bila u vlasništvu niškog preduzetnika Srdjana Milovanovića, odnosno poljskog investicionog fonda Abris, koji je kao većinski vlasnik posedovao 51 odsto udela preko svog povezanog pravnog lica, kao i kompanije Kopernikus Corporation LTD koja je kao manjinski vlasnik posedovala 49 odsto udela.