Ikea stiže u Staru Pazovu

Predsednik opštine Đorđe Radinović, najavio je da će najveći svetski prodavac nameštaja, švedska "Ikea", najverovatnije već u toku 2014. godine početi izgradnju svog objekta u novoj industrijskoj zoni u Staroj Pazovi.

Radinović je u razgovoru za "Magazin Biznis" rekao da "Ikea", u novoj industrijskoj zoni pored autoputa Beograd - Novi Sad, poseduje zemljište od 16 hektara, koje su kupili još pre deset godina, ali da su u prethodnom periodu imali probleme zbog neraščišćenih vlasničkih odnosa, koji su sada rešeni.

On je dodao i da je održan sastanak sa predstavnicima švedske kompanije na kome je postignut dogovor da sada izvrše konverziju tog zemljišta i da sledeće godine počnu da grade svoj objekat.

Predsednik opštine je govorio i o prednostima nove industrijske zone, rekavši da je važno što se nalazi uz autoput E75 i što je blizu Beograda, na samoj granici katastarskih opština Stara Pazova i Zemun. Podsetio je i da upravo u toj zoni "Delez" gradi distributivni centar za ceo Balkan i da će na tom prostoru moći da se smesti između 10 i 15 investitora.