Vršnjačko nasilje u Novoj Pazovi - Dečaka pokušali da izbace kroz prozor učionice

U osnovnoj školi "Rastko Nemanjić Sveti Sava" iz Nove Pazove umalo je došlo do tragedije kada je jednog učenika petog razreda drugi učenik pokušao da izbaci kroz prozor učionice.

Taj događaj za Kurir je opisala S.B. majka napadnutog učenika, rečima da je njenog sina drugi učenik pokušao da izbaci kroz prozor, ali se on u poslednjem trenutku odgurnuo od radijatora i spasao opasnog pada. Ipak tom prilikom je izgubio ravnotežu i glavom udario o sto iza sebe.

S.B. je rekla da je sina odmah odvela kod lekara, a doktor je po službenoj dužnosti slučaj prijavio i policiji. Prema rečima S.B. njeno dete ima probleme sa istom grupom učenika od polaska u prvi razred i do sada je više puta dolazilo do napada.

Ona je izjavila da je te napade prijavljivala direktoru škole Strahinji Blagokeviću koji nije reagovao, već joj je poručio da njeno dete samo treba da skrati jezik i tada neće imati problema.

S.B. je dodala i da se plaši kako će nasilje koje trpi uticati na njenog sina i podsetila na slučaj Alekse Jankovića koji je zbog trauma od vršnjačkog nasilja sebi oduzeo život.

Za sada nema komentara nadležnih o ovom slučaju, a mi ćemo nastaviti o njemu da izveštavamo čim budemo došli do više informacija.