Karavan biciklista u Drugoj vožnji za nove staze (v)

Preko 120 građana u subotu je učestvovalo u Drugoj vožnji za nove staze, koju je organizovalo neformalno udruženje "Pazovački biciklisti".

U okviru akcije "Zaštitimo bicikliste", novom masovnom vožnjom biciklisti su, zajedno sa građanima, nastavili da ukazuju na potrebu izgradnje novih biciklističkih staza.

Nove staze značajno bi doprinele da se obezbedi sigurna vožnja za sve bicikliste, ali i pešake i druge građane koji koriste alternativne načine prevoza.

Kao i prilikom prve vožnje i juče su biciklisti krenuli iz staropazovačkog parka, a potom su se uz policijsku pratnju provozali do Golubinaca.

U Golubincima je karavan biciklista pauzu napravio u Etno kući, gde su im osveženje pripremili predstavnici udruženja "Vesele Sremice".

Po povratku u Staru Pazovu, organizatori su najavili sledeću akciju, u okviru koje će se voziti po ulicama Stare Pazove i započeti prikupljanje potpisa za izgradnju novih biciklističkih staza.

I učesnici međunarodnog volonterskog kampa "Brest", podržali su inicijativu za izgradnju novih staza. Oni su nekoliko časova pre vožnje, na mestu gde se biciklisti okupljaju u parku, nacrtali simbole koji promovišu zdrav način života i biciklizam.

Fotografije sa vožnje možete pogledati ovde, a video prilog ispod teksta.