Međunarodni volonterski kamp u Staroj Pazovi

Od 4. do 15. avgusta, na rasadniku u Staroj Pazovi održava se Međunarodni volonterski kamp "Brest", na kome će učestvovati 20 inostranih i domaćih volontera.

U okviru kampa, volonteri će pripremiti program za mlade "Interkulturalno leto", koji će se održati od 11. do 13. avgusta na rasadniku Brest u poslepodnevnim i večernjim časovima.

Interkulturalno leto će činiti kreativne radionice, sportske aktivnosti, prikazivanje filmova, tribine i interkulturalne večeri, a program će pripremati i organizovati volonteri zajedno sa sertifikovanim omladinskim radnicima.

Radni deo kampa, trajaće po šest časova svakog dana, dok će ostalo vreme volonteri moći da iskoriste za druženje i upoznavanje sa okruženjem.

Ove godine među učesnicima kampa nalaze se volonteri iz Španije, Nemačke, Italije, Francuske, Švajcarske, Turske i Južne Koreje, dok u kampu učestvuje i četvoro volontera iz Stare Pazove. Kamp lideri su Julija Milovanović i Marina Šljubura.

Poslednjeg dana kampa volonteri će posetiti Sremske Karlovce i Novi Sad, kako bi se upoznali sa prirodnim i kulturnim znamenitostima tih gradova.

Međunarodni volonterski kamp u Staroj Pazovi se održava osmi put. Organizatori su Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova, Pokret gorana Stara Pazova i Pokret gorana Vojvodine i Volonterski servis: Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije.

Slični volonterski kampovi održavaju se u većini evropskih zemalja, a njihov cilj je da se učesnici upoznaju sa lokalnom kulturom i da se druže i sklapaju nova prijateljstva.