Ekološki projekat - Misli izvan kese

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, Kancelarija za mlade, organizacija za mlade "Štrik" i klub "Pevac" i ove godine će organizovati ekološku akciju "Misli izvan kese".

U okviru akcije održaće se podela besplatnih platnenih tašni, kreativne radionice za decu, akustična svirka i projekcije dokumentarnih filmova.

Prema rečima organizatora, cilj ovog projekta je da se kod građana dodatno razvije svest o ekološkim problemima i očuvanju životne sredine u lokalnoj zajednici, kao i da se doprinese smanjenju upotrebe plastičnih kesa.

Akcije pod istim nazivom organizovane su i u prethodne dve godine, kada je građanima podeljeno ukupno 2000 platnenih biorazgradivih tašni.

Raspored i opisi događaja:

 

STARA PAZOVA

07.00-08.00h - Raspodela platnenih tašni na Trgu dr Zoran Đinđić i ispred supermarketa

Caffe klub „Pevac“, Svetosavska 13, Stara Pazova

11.00 –18.00h – Kreativno-ekološka radionica „Reuse“

Radionica je zamišljena tako da svako od učesnika ponese predmet kome bi želeo da udahne novi život i da mu da novu namenu (predmete od drveta i plastike). Na radionicama će se predmeti oblikovati, farbati i ukrašavati raznim tehnikama. Sav materijal je obezbeđen, sve što treba da ponesete je predmet. Radionica je namenjena svim zainteresovanim građanima/kama koji žele da se druže sa nama i obeleže Dan planete Zemlje. Radionicu vodi Ivana Petrović.

17.00 - 18.00h – Akustična svirka - Kristijan Hekelj (Dreambirds)

20.00h – Projekcija dokumentaraca „Tapped“ (2009)

NOVA PAZOVA

Bibilioteka „Petar Petrović Njegoš“, Kneza Mihaila 17, Nova Pazova

14.00 – 15.00h – Kreativno-ekološka radionica za decu

Radionica će okupiti osnovce koji će imati priliku da se na kreativan način edukuju o očuvanju životne sredine i tako obeleže Dan planete Zemlje.

STARI BANOVCI

Biblioteka „Dimitrije Ruvarac“, Pavla Šašića 31, Stari Banovci

13.00h - Kreativno-ekološka radionica za decu

Kreativno-ekološka radionica je nastavak niza akcija ekološkog karaktera (sađenje, izrada upotrebnih predmeta od plastike, recikliranje) na kojima su deca na kreativan način učila o očuvanju životne sredine.