Najavljena izgradnja kanalizacije u celoj opštini

Opština Stara Pazova i Direkcija za izgradnju, predstavile su nacrt idejnog projekta za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji cele opštine.

Za završetak tog velikog projekta, biće potrebno između četiri i pet godina, a vrednost cele investicije iznosiće oko 30 miliona evra, najavljeno je prilikom predstavljanja nacrta.

Nacrt idejnog projekta pripremljen je u saradnji sa stručnjacima kompanije Finet inženjering, a plan je da se objedini kompletna kanalizaciona mreža u odnosu na jedan kolektivni prečistač. Ovim projektom, koji podrazumeva mrežu kanala i kolektivnih pravaca dugu 230 kilometara, trebalo bi da se obezbedi da svaka ulica i svako naselje u opštini ima pristup kanalizacionoj mreži.

Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju, rekao je da se, kao što je i obećano, planira izgradnja kanalizacione mreže za sva mesta i da već postoje kontakti sa potencijalnim investitorima za koncesiju. Kovačević je tom prilikom rekao i da će narednih meseci biti urađeni i najavljeni radovi na izgradnji dela kanalizacije u Novoj Pazovi, i to od sredstava dobijenih od Ministarstva građevinarstva i urbanizma.

Planirano je da se ceo najavljeni projekat finansira kroz program javno-privatnog partnerstva, sa malim učešćem građana. To bi omogućilo da se kroz ovu investiciju opština dodatno ne zadužuje.

Pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing Goran Savić, rekao je da će kroz ovu kapitalnu investiciju doći i do jačanja lokalne ekonomije i privrednika, koji će biti angažovani na realizaciji projekta najviše kroz proizvodnju cevnog materijala, betonskih elemenata i transportnih usluga.