Oblačno

8°C

Stara Pazova

Oblačno

Vlažnost: 94%

Vetar: 17.70 km/h

  • 17 Mar 2018

    Rain 13°C 7°C

  • 18 Mar 2018

    Mestimični pljuskovi 7°C 2°C


Pazova.org intervju - Virtuelni muzej
Pazova.org intervju - Virtuelni muzej
Otvaranje kancelarije Narodne stranke
Otvaranje kancelarije Narodne stranke
Rasprava o predlogu budžeta za 2018. godinu
Rasprava o predlogu budžeta za 2018. godinu
Pismo građana odbornicima u SO povodom kružnog toka
Pismo građana odbornicima u SO povodom kružnog toka

Održana Vožnja za nove staze (v)

Neformalno udruženje Pazovački biciklisti, u subotu je organizovalo "Vožnju za nove staze", čiji je cilj da se ukaže na neophodnost izgradnje novih biciklističkih staza.

I pored lošijih vremenskih uslova, akciji se pridužio veliki broj naših sugrađana. U vožnji je učestvovalo stotinak biciklista, koje su iz staropazovačkog parka ispratili i drugi građani koji su došli da podrže akciju.

Ova vožnja bila je prva akcija u okviru inicijative "Zaštitimo bicikliste", čiji je glavni cilj da se promoviše ideja izgradnje biciklističkih staza koje bi povezale sva mesta u našoj opštini, što bi značajno doprinelo bezbednosti svih biciklista i spasilo mnogobrojne živote.

U prethodnih 20 godina, na putevima u našoj opštini poginulo je 19 biciklista, dok je čak 493 povređeno, a nakon izgradnje biciklističke staze između Stare i Nove Pazove, na tom delu puta nije se desio nijedan udes u kome su učestvovali biciklisti ili pešaci.

Na subotnjoj vožnji okupljanje učesnika bilo je u staropazovačkom parku u 17 časova, gde su se prisutnima obratili predstavnici Pazovačkih biciklista i pripadnici policije koji su omogućili bezbednost učesnika u toku cele vožnje.

Biciklisti su iz parka krenuli prema Novoj Pazovi biciklističkom stazom, zatim se na raskrsnici kod gradskog bazena skrenulo prema Starim Banovcima, gde je na plaži Venecija napravljen kratak odmor. Posle toga se krenulo nazad u Staru Pazovu, putem koji prolazi pored kuće fudbala i kroz industrijsku zonu. To je deonica puta gde svakog dana prolazi veliki broj biciklista i organizatori su želeli da skrenu pažnju da bi bilo veoma značajno, ako bi se u plan rekonstrukcije puta između Stare Pazove i Starih Banovaca, ubacio i projekat izgradnje biciklističke staze. Prilikom povratka u Staru Pazovu karavan biciklista je prošao kroz sam centar i pored zgrade opštine, gde su ih takođe pozdravili prisutni građani.

Organizatori su na kraju istakli da će uskoro ponovo organizovati sličnu akciju, kako bi se što pre izborili za izgradnju novih biciklističkih staza, jer bi se na taj način direktno spasili mnogobrojni životi.

Fotografije sa događaja možete pogledati ovde.