Nove kazne za neplaćanje parkinga - Dejan Stanić: "izmene neustavne i nezakonite"

Danas su u Skupštini opštine Stara Pazova usvojene izmene i dopune odluke o javnim parkiralištima, prema kojima će građani, koji ne plate parking, biti kažnjavani sa 2.500 do 7.500 dinara, a odluku o kaznama će donositi sudija za prekršaje na inicijativu komunalne inspekcije.

Kaznu će prema novim propisima plaćati svi građani koji ne plate parking, a potom u roku od osam dana ni doplatnu kartu u visini od 1.000 dinara, koju izdaju radnici parking servisa. Kazne za preduzetnike su od 5.000 do 15.000 dinara, a za pravna lica čak od 50.000 do 100.000 dinara

Samostalni odbornik Dejan Stanić protivio se tim izmenama, nazvavši ih neustavnim i nezakonitim. Stanić je tom prilikom rekao da je Ustavni sud u maju imao raspravu vezanu za ustavnost doplatne karte za korišćenje javnog parkinga, gde su jasno zauzeti stavovi da je institut doplatne karte neustavan.

I pored Stanićevog izlaganja i zahteva opozicije da se ta tačka skine sa dnevnog reda, izmene i dopune odluke o javnim parkiralištima su izglasane i to bez glasova odbornika Ujedinjenih regiona Srbije, Jedinstvene Srbije i SPO-a, koji su članovi vladajuće koalicije.

Siniša Ulemek, rukovodilac parking servisa rekao je da su ove izmene neophodne kako bi parking servis mogao da sankcionisaše građane koji ne žele da plate parking, a kojih u ovom trenutku ima veoma mnogo.

Više o načinu naplate parkinga i radu parking servisa možete pročitati ovde.