Problemi u PU Radost

U predškolskoj ustanovi "Radost" iz Novih Banovaca, u januaru je smenjena tadašnja direktorka, a od tada u ovoj ustanovi počinju veliki problemi sa kojima se zaposleni suočavaju, rekla je za naš sajt Jasmina Baškot, vaspitač, predsednik sindikata i kandidat za novog direktora vrtića.

- Sve je počelo kada je Dejan Milićević, predsednik upravnog odbora, inicirao nezakonitu smenu tadašnje direktorke i nije se čekao ni zakonski rok za razrešenje, već su posle sedam dana postavili VD direktora koji im je stranački odgovarao, rekla je Jasmina za naš sajt.

Bivša direktorka, zbog ovog slučaja pokrenula je i tužbu protiv PO "Radost", i taj sudski proces je u toku, a odmah posle njene smene krenuli su i sumnjivi izbori radnika na konkursima.

- Pre smene direktorke pokrenuti su konkursi za prijem dva vaspitača i dve medicinske sestre-vaspitača, ali je nekoliko članova upravnog odbora, odluku o prijemu kandidata, prolongiralo i posle isteka zakonskog roka od 30 dana, čekajuci da postave svog "čoveka" koji će primiti njihove stranačke veze. Tako su i uradili, primljene su dve vaspitačice koje nisu nikada radile kod nas, a koleginica koja radi čak tri godine na određeno vreme, je odbijena. Ona je posle te odluke uložila i žalbu, koja je takođe bez obrazloženja odbijena, dodala je Jasmina.

PU "Radost" ima 26 vaspitnih grupa i osim objekta u Novim Banovcima, ima i isturena odeljenja u naseljima Belegiš, Surduk, Stari Banovci i Banovci Dunav. U Ustanovi rade 34 vaspitačice, 10 medicinskih sestara, 1 stručna saradnica za vaspitno-obrazovni rad (pedagog-psiholog), socijalna radnica, nutricionista i sestra na preventivno-zdravstvenoj zaštiti. Uz "Poletarac" iz Stare Pazove, druga je velika predškolska ustanova u našoj opštini.  

Funkciju VD Direktora trenutno obavlja Borislava Banjeglav Klaćik, a konkurs za novog direktora ustanove raspisan je 21. aprila i još uvek je neizvesno ko će na njemu biti odabran.