Novopazovčanin uhapšen zbog silovanja maloletnice

Policija je uhapsila Nebojšu Gajića (52) iz Nove Pazove zbog postojanja osnova sumnje da je u svom stanu seksualno zlostavljao 17-godišnju devojku, kojoj je privatno držao časove matematike.

Prema navodima roditelja devojke, zlostavljanje je počelo u maju, kada je Gajić počeo da je dodiruje po intimnim delovima tela i terao je da dodiruje njegov polni organ.

Ubeđivao ju je da pristane da joj on oduzme nevinost "jer niko neće biti pažljiv koliko on" i govorio joj je da i druge devojčice uživaju u intimnosti sa njim.

Devojka je pre oko mesec dana prestala da odlazi na časove, a tada je Gajić počeo i da joj preti puštanjem njihovih snimaka u javnost ako se ne vrati na časove i ako nekome kaže šta joj se dešavalo. Čak joj je pretio i spominjući slučaj ubijene Tijane Jurić, navodeći da i sama zna "kako je ona prošla".

Majka zlostavljanje devojke prijavila je slučaj policiji posle razgovora sa školskim psihologom kome se ćerka poverila.

Policija veruje da to nije jedini slučaj u kome je osumnjičeni zlostavljao svoje učenice, jer je zlostavljanoj devojci navodno pokazivao i video snimak na kome po intimnim delovima tela dodiruje i jednu devojčicu od 13 godina. Pri tom se i hvalio da je to sve normalno i da to radi sa svim svojim učenicama.

Gajić je zlostavljanoj devojci časove matematike držao tri i po godine, a kod njega je dolazila i njena sestra, kao i mnoga druga deca. On nije zaposlen kao profesor u školi, već je završio srednju tehničku školu i zaposlen je u "Železnici" u Inđiji. Oženjen je i ima ćerku koja živi sa njim, dok mu supruga živi u inostranstvu.

Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, određen mu je pritvor do 30 dana.