Predstava Tamo daleko u Pozorišnoj sali

U subotu će u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi biti odigrana predstava "Tamo Daleko", reditelja Miroslava Benke.

Predstava je rađena u saradnji Pozorišta "Dobrica Milutinović" iz Sremske Mitrovice i Pozorišta "Vladimir Hurban Vladimirov" iz Stare Pazove.

Komad je napisan po motivima drame "Milica Nikolićeva" Vladimira Hurbana Vladimirova, a tekst je na srpski jezik preveo Miroslav Benka.

U predstavi igraju glumci: Aleksandar Bako, Jelena Janković, Helena Pop - Lazić, Vladimir Balašćak, Nikola Janošević, Igor Piskla, Jovan Miljević, Zdenko Kožik, Tatjana Babinka i Tea Jašo.

Prema rečima reditelja radnja predstave dešava se u Sremu krajem I Sv. Rata, 1918. godine od Bogojavljanja do kraja oktobra i dolaska oslobodilaca. Komad je napisan u duhu, ljubavne drame između Austro-Ugarskog oficira, nasilno mobilisanog, von Wetthoffa, slovenskog porekla iz roda Kašuba, ne ratnika, već „mirotvorca“, i slobodoumne, obrazovane Milice, sinovice učitelja Nikolića, koja se bori za bolje ime svoje zemlje, beskompromisne sredine i beskrupuloznog trgovca i zelenaša Panajotovića ali u toj borbi podlegne pod snažnim uticajem svog srca.

Drama obiluje temama patriotizma i antiratnom tematikom i u najplemenitijem smislu veliča pobedu ljubavi.

Povodom novembarske premijere predstave razgovarali smo sa rediteljem, a ceo razgovor možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/Pazova.org/videos/529277590872243/.