Ponovo radi bioskop

Film "Santa Maria della Salute", ponovo će se prikazivati u bioskopima naše opštine, zbog velikog interesovanja publike.

U Staroj Pazovi u pozorišnoj sali 17. januara u 18:00 i 20:30 časova. U Novoj Pazovi u KPC-u, 8. januara u 18:00 i 20:30 časova. U Starim Banovcima 19. januara u 18:00 i 20:30 časova.

Režiju i scenario napisao je Zdravko Šotra inspirsan životom i delom Laze Kostiće, odnosno njegovom neostvarenom ljubavi sa Lenkom Dunđerski.

Lik Lenke tumači Tamara Aleksić, a Lazu Kostića igra Vojin Ćetković.

U filmu igra više od 160 glumaca, između ostalih Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihailović, Srđan Timarov, Miodrag Krstović, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić.

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i "drukčijeg" čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara. U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Film je premijerno prikazan 20. decembra 2016. godine u Sava Centru u Beogradu, gde se nakon toga našao i na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.