Promocija nove knjige Branka Oreščanina

Promocija likovne monografije "Poznate ličnosti i ljudi", sremskog slikara Branka Oreščanina, održaće se večeras u holu osnovne škole u Belegišu.

Knjiga predstavlja drugi deo vojvođanske enciklopedije i uz portrete i biografije prikazuje oko 150 ličnosti. Prvi deo enciklopedije je knjiga "Vojvodina: Lepote prirode i naselja".

Pre ovih izdanja objavio je i četiri likovne monografije: "Srem na slikama Branka Oreščanina", "Stara Pazova", "Fruškogorski manastiri na početku dvadesetog veka" i "Moji Sremci".

Na književnoj večeri će govoriti dramski pisac Siniša Kovačević i novinar u penziji Kamenko Katić, a muzičku pratnju davaće tamburaši.

Branko Oreščanin je rođen 1949. godine u Novim Karlovcima. Slikarstvom je profesionalno počeo da se bavi u dvadesetoj godini, a za sebe kaže da mu je slikarsko opredeljenje isključivo čisti realizam, sa blagim primesama ekspresionizma u tri tehnike: crtanje olovkom, akvarel i ulje na platnu.

Član je udruženja likovnih umetnika Stare Pazove "ULUSP", likovnih umetnika Novih Banovaca "Leonardo" i likovnih umetnika Golubinaca "Šlos".