Teško bolesna žena pretučena i silovana u Banovcima

A.J. (38) iz Starih Banovaca uhapšen je zbog sumnje da je pretukao i silovao svoju komšinicu M.U. (57), koja se leči od teškog oblika karcinoma.

M. U. je već nekoliko godina udovica, nema dece i živi sama. Konstatovan joj je teži oblik karcinoma, od koga se leči hemoterapijama, ispričao je za Kurir jedan komšija napadnute žene.

I M.U. je za Kurir isprićala šta se desilo.

- Spremala sam se za spavanje kad su u jednom trenutku lupila vrata. Izašla sam u hodnik i videla muškarca s kapuljačom na glavi i kačketom. Nisam stigla ni da progovorim, a on me je udario pesnicom u glavu i oborio na beton. Nastavio je da me udara po glavi, a potom mi je glavom udarao o zid. Od udarca nisam mogla da dođem do daha. Sve mi je sevalo u glavi. Osetila sam kada je u mene ubacio polni organ, ali ništa nisam mogla da uradim onako prebijena. Molila sam ga da mi ne povredi stomak jer sam operisana i da me ne udara po rani. Sve to je trajalo oko 15 minuta, ali on nijednu reč nije progovorio, verovatno da mu ne bih prepoznala glas. Molila sam ga da me ne ubije - ispričala je Milanka, dodajući da je nasilnika odmah prepoznala.

- U Urgentnom su mi stavili gips i konstatovali povrede. Ni njima nisam rekla da sam silovana jer me je bilo sramota, pa me ginekolog nije pregledao. Dodatno sam se plašila pregleda jer su mi ranije pronašli rak na materici i jajnicima. Nisam smela da spavam sama u kući od te večeri. Uvukao se neki strah. Sad mi je malo lakše jer je uhapšen, ali se plašim da ga ne puste brzo - kaže Milanka i dodaje da treba da primi još pet hemoterapija, ali da sumnja da će joj lekari to sad dozvoliti jer je u teškom stanju nakon svega što joj se desilo.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni od ranije u sukobu sa bratom njenog pokojnog muža, što je možda bio motiv za napad.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni muškarac je pre 15 godina već bio osuđen za slično krivično delo.

Iz policije je ranije saopšteno da je i u Staroj Pazovi uhapšen stariji muškarac zbog sumnje da je silovao dvanaestogodišnju devojčicu. O tom slučaju je istraga u toku i više informacija očekujemo narednih dana.