Opština dobila nagradu NALED-a

U zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, predsednik opštine Đorđe Radinović, juče je primio priznanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Radio televizije Srbije za "Promociju investicija".

Na svečanosti su podeljene nagrade za pet opština šampiona i pet opština vicešampiona, na konkursu pod nazivom "Šampioni lokalnog razvoja 2013-2014". Za šampione su proglašeni Novi Sad, Niš, Vršac, Zvezdara i Beočin, a za vicešampione, uz našu opštinu, proglašeni su još i Smederevo, Kruševac, Odžaci i Knjaževac.

Prema rečima organizatora, nagrade su dobile lokalne samouprave koje su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

Osim lokalnih samouprava među nagrađenima se našao i ministar privrede Saša Radulović, kome je uručeno priznanje "Najbolji reformator godine".