Potrebna pomoć korisnicima narodne kuhinje

Zbog proglašene pandemije virusa i vanrednog stanja koje je na snazi od 15. marta, narodne kuhinje u opštini Stara Pazova ne dele dnevne obroke svojim korisnicima.

Istražujući ovu temu došli smo do informacija da mnogi građani pojedinačno pomažu svojim komšijama koji nemaju osnovna sredstva za život, a pokrenute su i humanitarne akcije u više mesta u opštini.

Prošle nedelje Grupa građana Izbor za našu opštinu započela je humanitarnu akciju u kojoj je prvog dana 17 paketa hrane uručeno najugroženijim korisnicima narodne kuhinje u Novoj Pazovi.

Posle toga akcija grupe građana nastavljena je u Staroj Pazovi gde je u toku prikupljanje hrane, a putem društvenih mreža upućen je poziv svima koji imaju želju i mogućnost da pomognu prikupljanje i kupovinu hrane, da se uključe i pokažu solidarnost sa najugroženijim članovima naše lokalne zajednice.

Svi koji žele da pomognu ovu akciju mogu se javiti putem poruke na zvaničnoj facebook stranici grupe građana, gde se mogu i dodatno informisati o detaljima same akcije.

I pored otežanog rada u vreme pandemije Crveni krst korisnicima narodne kuhinje jednom mesečno deli pakete sa suvim obrocima, a za one najugroženije se organizuje i dodatna pomoć na terenu.

Nažalost to mnogima nije dovoljno i potrebno je da svi zajedno pokažemo solidarnost i pomažemo ljudima iz našeg okruženja koji su u teškoj situaciji.