Radno vreme kafića do 20 časova - uvedene i druge zaštitne mere u opštini Stara Pazova

Zbog pandemije korona virusa, u opštini Stara Pazova od danas će radno vreme kafića i restorana biti ograničeno na period od 8 do 20 časova, a svi kulturni i sportski događaji biće odloženi.

Povodom vanrednog stanja koje je sinoć proglašeno u Srbiji, opštinski štab za vanredne situacije doneo je ove dodatne mere u cilju smanjenja širenja virusa.

Pored toga svi sportski tereni i teretane biće zatvoreni, dok će biti primenjivane i druge mere koje je juče propisala Vlada Srbije.

Od sinoć je u Srbiji proglašeno vanredno stanje, posle čega je objavljeno i da sve škole i fakukteti neće raditi do daljnjeg. Okupljanja građana su ograničena na najviše 50 osoba u jednom prostoru, a licima starijim od 65 godina i hroničnim bolesnicima savetuje se da ne izlaze iz svojih domova pošto su oni u najvećoj opasnosti ukoliko se inficiraju novim virusom.

I u našoj opštini vrtići i privatne igraonice neće raditi do daljnjeg.

Za osobe koje se nalaze u izolaciji predviđene su kazne od 150.000 dinara ukoliko prekrše uslove izolacije i druge građane potencijalno izlože virusu.

Opštinskim štabom za vanredne situacije predsedava predsednik opštine Đorđe Radinović, a današnjem sastanku štaba prisustvovali su predstavnici Doma Zdravlja, Policije, Vatrogasne službe, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, javnih komunalnih preduzeća i drugih važnih službi u našoj opštini.