U poštama počela podela penzija - mnogi radnici i dalje u štrajku

Šalteri u poštama u našoj opštini od danas su ponovo otvoreni za rad sa građanima, nakon višednevne obustave rada usled štrajka radnika Pošte Srbije koji još uvek traje.

Prema izjavama predstavnika radnika koji štrajkuju, oko dve trećine zaposlenih u celoj zemlji i dalje je u štrajku i oni neće odustati od svojih zahteva za uvećanjem plata i poboljšanjem uslova rada.

Prema informacijama koje se pojavljuju na društvenim mrežama, mnogim radnicima koji štrajkuju uručena su rešenja o suspenzijama, a u toku dana u više gradova održani su skupovi štrajkača i drugih građana koji ih podržavaju.

Povećanju tenzija između štrajkača i rukovodstva doprinele su i poslednje informacije objavljene na nekoliko portala, da su mnoge javne ličnosti iz sveta glume i muzike na platnom spisku Pošte Srbije i da dobijaju visoke plate za radna mesta koja u praksi ne postoje.

Paketi poslati preko postekspresa već deset dana se ne dostavljaju i sve je veći broj građana koji najavljuju tužbe protiv Pošte zbog predugog čekanja na isporuku svojih paketa.