Direktor najavio nova otpuštanja u Domu zdravlja (v)

Prema nalogu Ministarstva zdravlja, iz staropazovačkog doma zdravlja zbog viška zaposlenih biće potrebno otpustiti deo osoblja, rekao je direktor te ustanove dr Aleksandar Omerović.

Dr Omerović nije saopštio sve pojedinosti dopisa koji je dobio, ali je rekao da se jedan deo odnosi na medicinske sestre, kojih po mišljenju Ministarstva zdravlja ima osam viška, iako on smatra da imaju manjak medicinskih sestara.

Direktor Doma zdravlja tu informaciju je izneo prilikom obraćanja odbornicima u Skupštini opštine, gde je odgovarao na pitanja odbornika i govorio o radu Doma zdravlja.

U svom izlaganju je govorio o teškim uslovima u kojima radi Dom zdravlja zbog nedostatka adekvatnih kadrova, pre svega lekara specijalista, kao i da je u prethodne dve godine Dom zdravlja napustio čak 61 zaposleni, od kojih je najviše otišlo u zemlje zapadne evrope. Najavio je i da će u narednih nekoliko meseci još četiri lekara napustiti Dom zdravlja i otići u inostranstvo.

Dr Omerović požalio se i na povremene pritiske pacijenata koji ne budu odmah primljeni kod lekara opšte prakse, zbog hitnih slučajeva koji se u tom trenutku rešavaju, pa posle toga odlaze da se žale predsedniku opštine i drugim ljudima.

On je naveo i da je iz razgovora sa koleginicom iz pokrajinskog sekretarijata saznao da je u celom Sremu potpuni haos i da sve prestaje da radi.

Pored svega navedenog direktor je pohvalio rad Doma zdravlja i napore koje zaposleni vrše da pacijenti imaju adekvatnu uslugu.

Snimak skupštinskog obraćanja dr Omerovića možete pogledati u prozoru ispod teksta ili na linku: https://youtu.be/cgM-prtIKEQ