Kreće izgradnja ulične vodovodne mreže u Vojki

Najavljeni radovi na nastavku izgradnje vodovodne mreže u Vojki trebali bi uskoro da počnu, pošto je iz Pokrajine obezbeđen veći deo neophodnih sredstava, dok će preostali deo biti finansiran iz opštinskog budžeta.

Planirano je da se u sledećoj fazi izgradi oko 27 kilometara ulične vodovodne mreže u ovom naselju, a vrednost radova će biti preko 20 miliona dinara. Iz fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbeđeno je oko 18 miliona dinara, dok će lokalna samouprava izdvojiti 3,6 miliona dinara, objavila je RTV Stara Pazova.

Do sada su urađene dve faze radova koje je finansirala lokalna samopuprava. U okviru te dve faze izgrađen je bunar B1 i potisni cevovod u dužini od oko 900 metara, kao i distributivna mreža u dužini oko 5,8 kilometara, čime je gradski vodovod došao do jednog dela domaćinstava ali i osnovne škole, doma zdravlja i drugih javnih objekata.

Prema glavnom projektu, posle izgradnje ulične vodovodne mreže, ostaje da se izgradi i rezervoarski prostor i objekat za tretman vode sa pratećim objektima. Očekuje se da će taj deo radova biti pokrenut kada se na mrežu priključi dovoljan broj korisika kako bi se obezbedio optimalan rad objekata u sistemu vodosnabdevanja.