Novo odlaganje izgradnje kružnog toka u Staroj Pazovi

Predsednik opštine Đorđe Radinović izjavio je da radovi na izgradnji kružnog toka u ulici Vuka Karadžića u Staroj Pazovi nisu mogli biti započeti krajem septembra kao što je prvobitno najavio, zato što nadležni državni organi nisu dali saglasnost da se postojeći projekat izmeni.

Radinović je obraćajući se odbornicima u skupštini opštine kritikovao i urednika informativnog sajta Pazova.org, rekavši da je objavljivanjem informacija o ovoj temi i učešćem u organizaciji protesta, pokušavao da prikupi sitne političke poene prikazujući se kao predstavnik nezaštićenih građana.

On tom prilikom nije objasnio kada će i u kom obliku radovi biti nastavljeni.

Posle toga se u diskusiju uključio i odbornik Srpske radikalne stranke Dragan Roksandić, koji je rekao da je obeshrabren što predsednik opštine neće ispuniti obećanje dato građanima da će radovi početi za dve nedelje i što će ostati nedosledan sebe. On je apelovao da se ipak što pre pronađe neko rešenje kako bi se saobraćaj u toj ulici normalizovao i kako bi se situacija u toj i okolnim ulicama normalizovala.

Saobraćaj u ulici Vuka Karadžića u prekidu je od početka avgusta kada su počeli prvi radovi na izgradnji kružnog toka. Cela raskrsnica je raskopana, a radovi su prekinuti kada su građani koji žive u blizini iskazali nezadovoljstvo smatrajući da će započeti projekat ugroziti njihovu i bezbednost njihove imovine.

Ubrzo je održan i protestni skup ispred opštine, koji je podržao veliki broj naših sugrađana, a za sat vremena prikupljeno je oko 300 potpisa podrške.

Sredinom septembra predsednik opštine je najavio da će raskrsnica biti preprojektovana i urađena na način da ne pravi smetnje građanima koji žive u njenoj blizini i da će radovi biti nastavljeni za deset do 15 dana.

Video snimak izjave predsednika opštine i rasprave u Skupštini opštine možete pogledati u prozoru ispod teksta ili na linku: https://youtu.be/Ubu9FBYOUP0