Crkvama iz budžeta ubedljivo najviše novca

Opština Stara Pazova raspisala je konkurse za 2017. godinu, prema kojima je za crkve i verske zajednice namenjeno tri puta više novca nego za sve ostale organizacije u opštini zajedno.

Raspisani su konkursi za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama, kao i organizacijama i udruženjima građana za sprovođenje programa od javnog interesa na teritoriji naše opštine u 2017. godini.

Za crkve i verske zajednice namenjeno je čak 22 miliona 500 hiljada dinara, dok je za sve ostale organizacije ukupno namenjeno 7 miliona 500 hiljada dinara.

Od ukupne cifre od 7,5 miliona, za udruženja i organizacije koje se bave socijalnom zaštitom izdvojeno je 3 miliona dinara, za organizacije i udruženja u oblasti zaštite životne sredine milion 125 hiljada dinara, za organizacije i udruženja koja se bave turizmom 450 hiljada dinara, dok je za sve ostale organizacije i udruženja opredeljeno 2 miliona 925 hiljada dinara.

Rok za podnošenje prijava je 27. januar, a više informacija o načinu učešća na konkursima može se pročitati na zvaničnoj prezentaciji opštine.

Kompletan tekst konkursa za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama možete pogledati na linku: http://www.starapazova.rs/images/stories/PDF/2017/prvi-konkurs-crkve-i-verske-organizacije/Konkurs%20scan%20crkve.pdf

Kompletan tekst konkursa za dodelu sredstava organizacijama i udruženjima građana za sprovođenje programa od javnog interesa na teritoriji naše opštine možete pogledati na linku: http://www.starapazova.rs/images/stories/PDF/2017/prvi-konkurs-udruzenja-gradjana/Konkurs%20scan%20udruzenja.pdf