Druga vožnja za nove staze (v)

U subotu 13. avgusta, neformalno udruženje "Pazovački biciklisti" organizuje Drugu vožnju za nove staze.

Vožnja se organizuje u okviru akcije "Zaštitimo bicikliste", čiji je cilj skretanje pažnje na potrebu izgradnje biciklističkih staza koje bi povezale sva naselja u našoj opštini, pa će i ovaj skup biti prilika da se građani u što većem broju okupe i podrže tu ideju.

Učesnici će se okupiti u 17 časova u staropazovačkom parku i provozati se do Etno kuće u Golubincima. Tamo će ih čekati osveženje koje će pripremiti Udruženje žena "Vesele Sremice".

Kao i prilikom prethodne vožnje, za bezbednost biciklista pobrinuće se policijska pratnja.

Organizatori su uputili poziv i onima koji ne žele da učestvuju u samoj vožnji, da dođu do parka na okupljanje, isprate ih i podrže.

Prva vožnja održana je sredinom avgusta i tada se vozilo do Starih Banovaca, a i pored nešto lošijih vremenskih uslova u akciji je učestvovao velki broj naših sugrađana.

Bezbednost biciklista u našoj opštini, oduvek je bila na veoma niskom nivou, a taj problem posebno je došao u centar pažnje javnosti, kada je u rasponu od samo nekoliko dana, jedan biciklista nastradao, a još dvojica su teže povređeni.

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je da je na putevima u našoj opštini u poslednjih 20 godina, poginulo 19 biciklista, dok je čak 493 povređeno, u udesima uglavnom izazvanim prilikom sustizanja od strane motornih vozila. Dok na delu puta između Nove i Stare Pazove, od kada je izgrađena biciklistička staza, nije zabeležena nijedna nesreća u kojoj su učestovovali biciklisti ili pešaci.

Ruta vožnje