Radnici Čistoće optuženi da pomažu spaljivanje smeća u naselju

Udruženje građana "Za zdravu opštinu Stara Pazova", pozvalo je nadležne službe da spreče spaljivanje smeća u domaćinstvima za vreme grejne sezone, čime se dodatno zagađuje vazduh u našem okruženju.

Udruženje je i optužilo radnike Čistoće da pomažu ovakvo spaljivanje otpada, tako što pojedinim građanima ispred kuća isporučuju smeće, koje oni kasnije spaljuju u svojim pećima. 

Kao primer takvog ponašanja, navodi se slučaj u ulici Branka Radičevića, gde je, prema njihovim navodima, više puta viđen kamion Čistoće, kako ispred jedne kuće u kojoj žive tri žene romske nacionalnosti i iz koje često izlaze neprijatni mirisi zbog spaljivanja otpada, izručuje kontejner pun dasaka, kesa i automobilskih guma.

Ovakvim načinom spaljivanja otpada dolazi do ispuštanja dima veoma neprijatnog mirisa koji se širi kroz ulice, što stvara velike probleme ljudima koji žive u blizini.

Smeće u zimskom periodu uglavnom spaljuju siromašni građani koji nemaju novca za kupovinu ogreva i koriste taj način da zagreju svoje prostorije.