Privatizacija ili gašenje RTV Stara Pazova?

Prema Zakonu o informisanju i medijima, usvojenom u avgustu ove godine, predviđeno je da se postupak privatizacije svih medija završi do prvog jula 2015. godine.

Prema novim propisima, nijedan medij ne sme biti u vlasništvu države ili lokalnih samouprava, pa i Radio-televiziju Stara Pazova, jedino elektronsko glasilo u našoj opštini, očekuje privatizacija.

Vršilac dužnosti direktora RTV Stara Pazova Miloš Lazić, rekao je tim povodom da je još uvek neizvesno da li će i posle 1. jula naredne godine ta medijska kuća postojati, jer je još uvek neizvesno da li će doći do njene uspešne privatizacije.

Postupak privatizacije vodi Agencija za privatizaciju Republike Srbije, a procenjena vrednost opreme, svih dozvola i brenda RTV Stara Pazova procenjena je na oko 47.000 evra.

Prema Lazićevim rečima, dosadašnji primeri privatizacije medija nisu bili uspešni jer lokalni mediji na današnjem tržištu teško mogu opstati bez pomoći lokalnih samouprava i vrlo je izvesno da će obeležavanje pola veka postojanja RTV Stara Pazova, nažalost biti obeleženo i njenim gašenjem.

Na sednici skupštine opštine, održanoj krajem novembra, dotadašnji direktor RTV Stara Pazova Jovica Gagrica imenovan je za VD direktora Čistoće, a umesto njega za VD direktora RTV Stara Pazova imenovan je Miloš Lazić, bivši direktor tog medija i dotadašnji urednik televizijskog programa.