Kolektivni ugovor opštine i vrtića

Opština Stara Pazova danas je potpisala kolektivni ugovor sa predškolskim ustanovama "Poletarac" i "Radost", koje pokrivaju područje naše opštine.

Dugo čekani kolektivni ugovor, ovim ustanovama će garantovati uređenje prava, obaveza i odgovornosti vezanih za rad svih zaposlenih, kojima se sredstva obezbeđuju iz budžeta opštine, kao i međusobnih odnosa ugovornih strana, saopšteno je iz opštine.

U ime opštine ugovor je potpisao predsednik opštine Đorđe Radinović, a u ime predškolskih ustanova, predstavnici sindikata, direktorka PU "Radost" Borislava Banjeglav Klaćik i zamenica direktora PU "Poletarac" Radmila Bogdanović.

Posle potpisivanja ugovora, predsednik opštine je najavio da će uskoro biti proširen vrtić u Staroj Pazovi i zgrađen novi vrtić u Belegišu i da je cilj lokalne samouprave da obezbedi dovoljne kapacitete u predškolskim ustanovama za svu decu. Radinović je i istakao da je ovo samo jedan od projekata čiji je cilj da se u službi građana urede sva pitanja od vitalnog značaja za svakodnevni život i njihovo bolje funkcionisanje.

Predstavnici sindikata i vrtića zahvalili su se opštinskom rukovodstvu što su omogućili potpisivanje kolektivnog ugovora na koji se čekalo 16 godina, a Radmila Bogdanović, zamenica direktora PU "Poletarac", rekla je da je ovo za sve zaposlene veoma važan dan i zahvalila se što im je na taj način omogućeno da svoj posao rade na najbolji mogući način.