Četvoromesečnoj devojčici potrebna pomoć za operaciju

Četvoromesečna Marija Vermezović iz Stare Pazove, na kičmenoj moždini ima redak lipom, koji joj u svakom trenutku može izazvati probleme u neurološkim funkcijama.

U dečijoj klinici u Tiršovoj, lekari su pre dva meseca devojčici dijagnostikovali lipom, redak benigni tumor sastavljen iz masnog tkiva, a operacija uklanjanja te anomalije sa kičmene moždine može se obaviti samo u italijanskoj Univerzitetskoj poliklinici "Agostino Gemelli".

Za operaciju u inostranstvu potrebno je oko 15.000 evra i roditeljima devojčice je neophodna pomoć da se sakupi taj novac. Prema rečima roditelja Marije i Ivana, do sada je sakupljeno oko 10.000 evra i nedostaje im još 5.000 evra. Pomenuta suma podrazumeva troškove operacije i dvonedeljnog boravka u Italiji.

Devojčica se za sada oseća dobro i normalno napreduje u razvoju, a preporuka lekara je da se operacija obavi za dva meseca kada bude stara šest meseci, jer je za taj zahvat neophodno da ona još malo ojača.

U slučaju da se ne ukloni sa kičmene moždine, lipom može da prouzrokuje razne komplikacije poput paralize ili slabosti nogu, nemogućnosti kontrolisanja stolice ili mokrenja i delimičnog ili potpunog odsustva osećaja u donjem delu tela.

Svi koji žele da pomognu porodici Vermezović da sakupi potrebna sredstva, mogu uplatiti novac na račun u Unikredit banci na ime Marija Vermezović. Broj računa je: 170-10254539000-41.

Građani zainteresovani da pomognu, u svakom trenutku mogu i da stupe u kontakt sa Marijinom porodicom na adresu: Pere Ninkovića 87 a, 22300 Stara Pazova, ili putem telefona na brojeve: 022/317-178 ili 060/30-94-062.