Tornado u Golubincima! (v)

Danas oko 13 časova kroz Golubince je prošao tornado koji je napravio štetu na mnogim kućama, a za sada nema informacija da je neko od građana tom prilikom teže povređen.

Više meštana Golubinaca je izjavilo da je u tom selu napravljena velika materijalna šteta i da su uglavnom oštećeni krovovi i prozori na stambenim objektima, kao i staklenici, koji su se našli na putu razornog kovitlastog vetra.

Danas je u Golubincima i Ljukovu, u kratkom vremenskom periodu, primećeno najmanje dva tornada, a građani koji su se našli u blizini ove vremenske nepogode kažu da se čula zaglušujuća buka i da je vetar podizao i bacao mnoge predmete, što je predstavljalo veliku opasnost za svakoga ko se nalazio u blizini.

U hidrometeorološkom zavodu kažu da ravnica, vlaga i topao vazduh pogoduju stvaranju ovakvog vetra koji se u Srbiji zove tromba, a u aprilu je slična pojava zabeležena u banatskom selu Torda, kada je veliki broj kuća takođe ostao bez krovova.

Jedan od tornada u okolini Golubinaca kamerom je snimio meštanin Ljukova Dragan Novaković. Na njegovom snimku, koji je postavljen i na internet, vidi se prolazak tornada trasom pruge između Golubinaca i Ljukova.